5/12/13

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ  

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ στον Ιωνικό Σύνδεσμο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας και την Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς.

Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής κίνησης Λιβαδειάς, καθώς είναι απόλυτα επίκαιρη και ιδιαίτερης σημασίας. Ο Θανάσης Τσιμπερδώνης, μέλος του Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας βλέποντας πως το θέμα της έκθεσης δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και πως κάθε νόημα παίρνει μορφή από το χαρτί στο μυαλό των πολιτών, κοίταζε με ευχαρίστηση την αίθουσα του Ιωνικού συνδέσμου να πλημμυρίζει σχόλια θαυμασμού για τα έργα. Παράλληλα, μας ενημέρωσε πως στην έκθεση αυτή έγιναν πρόσφατα κάποιες ιδιαίτερες προσθήκες, λόγω των τελευταίων γεγονότων, με έργα που αφορούν περισσότερο τους νεοναζί.

Ο Τάκης Κωστιδάκης, από τον Ιωνικό Σύνδεσμο, δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε στην IONIANET πως η έκθεση αυτή προκαλεί έντονη συγκίνηση σε εκείνον, αλλά και σε όλα τα μέλη του συνδέσμου, καθώς ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία του συνδέσμου έχει μια μεγάλη ευαισθησία ως προς αυτά τα θέματα, γιατί το 1967 η Χούντα δήμευσε την περιουσία του Ιωνικού, τον έκλεισε και κατέστρεψε τη βιβλιοθήκη του – με 2.500 βιβλία! - λόγω του ότι ο σύνδεσμος ήταν αριστερός».

Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία και καλούμε όλους να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους, περνώντας από την έκθεση (έως 20/11/13), ώστε να γίνουν κι οι ίδιοι, έστω και για λίγο, κομμάτι αυτής της τόσο αξιόλογης κι ενδιαφέρουσας κίνησης.

Α.Χ

ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Κανλής


αριστερά η πρόεδρος του Ιωνικού κ. Στεριάδου και στο κέντρο ο δημ. σύμβουλος κ.Κωστιδάκης
 

 


Αναδημοσίευση από: ΙΟΝΙΑNET
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου