5/12/13

1η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας «Η σύγχρονη Ελλάδα με τα μάτια του Γελοιογράφου»

Έπεσε η αυλαία στο "Εργαστήρι" του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, την Διεθνούς έκθεσης γελοιογραφίας με θέμα:
«Η σύγχρονη Ελλάδα με τα μάτια του Γελοιογράφου»
 Συμμετείχαν 148 γελοιογράφοι από 43 χώρες 
  
1η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας 

Χαιρετισμός Δημάρχου

     Σας καλωσορίζω στην 1η Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας που πραγματοποιείται  στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού σε συνεργασία με το Εργαστήρι και το Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας με την υποστήριξη της Feco Hellenic Group Levadeia. 
     Η γελοιογραφία ως εικαστικό είδος έχει συγκεκριμένους κώδικες και, όπως όλα τα είδη τέχνης, για την κατανόηση του νοήματός της απαιτούνται ορισμένα «κλειδιά».  Με μαγικό τρόπο φαίνεται  ότι οι άνθρωποι  κάθε ηλικίας διαθέτουν ήδη αυτά τα κλειδιά και αυτούς τους κώδικες, χωρίς να έχουν σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και χωρίς ίσως να ξέρουν οι ίδιοι να σκιτσάρουν καλά.
     Mε κοινή γλώσσα το χιούμορ, 148 Έλληνες και ξένοι Γελοιογράφοι, παρουσιάζουν την  Ελλάδα του σήμερα με τα μάτια του Γελοιογράφου, δίνοντας  χρώμα και μορφή στη σημερινή πραγματικότητα. 
     Τα έργα  που εκθέτονται  έχουν εκκωφαντική ένταση,  λεπτό και συνάμα δριμύ πνεύμα, συνδυαζόμενο με σαφήνεια και απλότητα. Σε ωθούν  να αντιληφθείς τη σκέψη  και τη θέση του δημιουργού τους, να γελάσεις,  να προβληματιστείς. 
     Έλληνες και ξένοι γελοιογράφοι σκιτσάρουν και αποτυπώνουν την πραγματικότητα της Ελλάδας  του σήμερα με τρόπο  σκωπτικό.. Τα αποτελέσματα  τους είναι το χιούμορ , η σάτιρα, το ανέκδοτο, το χαριτολόγημα,άκρως  λυτρωτικά  και θεραπευτικά  για την ίδια την κοινωνία και τους πολίτες της. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ 

ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ 

Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας Θανάσης Τσιμπερδώνης
Γιάννης Κάλτσας, Συντονιστής- εκπρόσωπος του "Εργαστηρίου"

 Συνδιοργανωτές και Γελοιογράφοι σε αναμνηστικές φωτογραφίες


Πηγές: 
Δήμος Δάφνης-Υμηττού 
facebook Δάφνη Υμηττός Πολιτισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου