24/5/09

Παναγιώτης Δούμας










Βιογραφικό

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ
Γεννήθηκα το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασα νομικά και ιστορία στο Φράιμπουργκ και αφού εργάστηκα στον τουριστικό, τον κατασκευαστικό και τον δημοσιογραφικό τομέα, διευθύνω σήμερα την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση ενδυμάτων, δραστηριοποιούμενος παράλληλα και στον τομέα του διαδικτύου. Δημοσιεύω σε τακτική βάση κείμενα και γελοιογραφίες στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος», το διμηνιαίο περιοδικό «PATRIA» και την ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές», ενώ σχέδιά μου έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και το περιοδικό «GEO».

Επικοινωνία:
Κολοκοτρώνη 30, 10562 Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 211 7109128
Φαξ: +30 211 2125037
Email: panayotis@doumas.gr
Web: http://www.doumas.gr



PANAYOTIS DOUMAS
I was born in 1971 in Athens. I‘ve studied law and history at the Albert Ludwigs University of Freiburg and before running our family apparel business I had worked in the touristic, constructions and journalistic branch. I also run an Internet company. My scetches and articles are published in a regular basis in the weekly newspaper “Eleftheros Kosmos”, the “PATRIA” magazine and the online newspaper “e-grammes.gr”. Works of mine have also been published in the daily newspaper “Eleftheri Ora” and the greek version of the international magazine “GEO”

Contact:
30 Kolokotroni, GR-10562 Athens
Tel: +30 211 7109128
Fax: +30 211 2125037
Email: panayotis@doumas.gr
Web: http://www.doumas.gr

9 σχόλια:

  1. Το ότι ήσασταν στην Ε.Π.Ε.Ν. δεν θα το σχολιάσω...!
    Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το πόσο συμβατό είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός(στο βιογραφικό στην ιστοσελίδα σας είναι εμφανές) να κάνει πολιτική γελοιογραφία...! Ιδεολογικά η πολιτική γελοιογραφία βρίσκεται στην απέναντι όχθη του πολιτικού συστήματος και της ασκεί κριτική... και δεν νομίζω πως είναι θεμιτό να χρησιμοποιείται για να χτυπήσει κάποιος τους πολιτικούς του αντιπάλους(και αυτό είναι εμφανές μέσα από τα σκίτσα σας)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς, στην ΕΠΕΝ ήμουν μέχρι πριν 20 χρόνια. Το ότι έχω το θάρρος να γράφω για τον εαυτό μου όχι μόνον όσα αρέσουν στους πολλούς αλλά τα πάντα, φαίνεται ότι δεν σας αρέσει. Δεν πειράζει. Πέραν αυτού, δεν υπήρξα ποτέ μέλος ενός φορέως που ανήκε στο πολιτικό σύστημα, εκτός και αν αντιλαμβανόμαστε το πολιτικό σύστημα διαφορετικά. Αλλά και πάλι, ακόμη κι αν ήμουν, πού είναι το πρόβλημα; Και, εν τέλει, δεν το 'πιασα αυτό: «Ιδεολογικά η πολιτική γελοιογραφία βρίσκεται στην απέναντι όχθη του πολιτικού συστήματος...». Από πότε η γελοιογραφία έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό στίγμα. Μήπως θέλετε να ισχυρισθείτε ότι ΟΛΟΙ οι γελοιογράφοι και δη οι γνωστοί είναι αντισυστημικοί; Ή μήπως δεν ξέρετε κανέναν που να ανήκε σε κόμμα; Μόνο τα βιογραφικά των γνωστών γελοιογράφων στο λεύκωμα που εκδίδει η βουλή να δείτε, θα καταλάβετε ότι πληθώρα εξ' αυτών ανήκε σε κόμματα. Οι περισσότεροι δε στο ΚΚΕ. Νομίζω ότι έχετε μία προκατάληψη με τις πολιτικές μου καταβολές. Πρέπει όμως να ζήσετε μ' αυτήν ή να την ξεπεράσετε. Εγώ πάλι είμαι υπέρ της στρατευμένης τέχνης και εναπόκειται μόνον στην δική μου κρίση με ποιον θα στρατευθώ. Μήπως πρέπει να μου απαγορευθεί η προσωπική μου βούληση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιπαρέρχομαι του γεγονότος ότι οι γελοιογραφίες που έστειλα στην παρούσα σελίδα είναι επικριτικές ως προς την ευρύτερη παράταξη στην οποία ανήκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι είσασταν πριν 20 χρόνια δεν παραγράφει το τί ήσασταν και πώς δρούσατε...! Όσο για το αν η γελοιογραφία είχε ιδεολογικο στίγμα, φυσικά είχε και έχει. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε εσείς είναι άλλο ζήτημα. Ή είσαι πολιτικός και κατεβαίνεις ώς υποψήφιος προσπαθόντας να πείσεις με τα πολιτικά σου επιχειρήματα ή είσαι γελοιογράφος και κριτικάρεις το πολιτικό σύστημα! Από την άλλη το να ανήκει κάποιος ευρύτερα σε μια ιδεολογία ή σε ένα κόμμα είναι άλλο πράμμα! Καλό είναι να μην τα συγχέουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Δούμα νομίζω οτι ο Φίλος εχει δίκιο..Δεν μπορείτε να "Κρατάτε" δύο "καρπούζια" στην "ίδια-μασχάλη"..και Πολιτικός και ..Γελοιογράφος & μάλιστα(Πολιτικός-Γελοιογράφος)...Διαλέξτε που "ανήκετε" Επιτέλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γίνεσαι αστείος και γι' αυτό γράφεις ανώνυμα. Προσπαθείς μάλιστα να ενισχύσεις την άποψή σου γράφοντας και ως κάποιος άλλος. Αν θέλεις να ανοίξουμε μία συζήτηση για το κατά πόσο ένας δημοσιογράφος ή γελοιογράφος πρέπει να πολιτεύετε, ευχαρίστως. Για το αν μπορεί όμως... δεν νομίζεις ότι το παρακάνεις; Τι θα πει «διαλέξτε πού ανήκετε»; Τι θα πει «παραγράφει»; Ποινικό αδίκημα διέπραξα; Μου 'φτιαξες τη μέρα πάλι! Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθεια, τόσο πολύ ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις και γράφεις ανώνυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανωνυμία είναι μια καλή προφύλαξη απο ΕΠΕΝιτες φιλοχουντικούς!!!
    Μαλλον εσύ πρέπει να ντρέπεσαι για ότι έκαναν αυτοί που υποστηρίζεις, την περίοδο ΄67-΄74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω κοκκινίσει απ' την ντροπή μου, αυτόκλητε δικαστή του παρελθόντος μου. Να υποθέσω ότι είσαι κι εσύ άλλος ένας αντιστασιακός, αγωνιστής της δημοκρατίας που νοιάζεται για τις ελευθερίες των πολιτών, πλην εμού φυσικά. Χάνεις τον χρόνο σου φίλε μου. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι να κάνω συζητήσεις με κουκουλοφόρους του διαδικτύου και γι' αυτό, σε παρακαλώ, να τελειώνει εδώ η συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή