5/1/13

Σοφία Μαμαλίγκα

Σύντομο Βιογραφικό
Σπούδασα γραφιστική στην Ανώτερη Σχολή Γραφικών & Διακοσμητικών Τεχνών (ΑΣΓΔΤ) στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας αλλά με τράβηξε περισσότερο το σκίτσο και η εικονογράφηση γι’ αυτό και έκανα τη πτυχιακή μου στο κινούμενο σχέδιο.
Ξεκίνησα να εργάζομαι το 1983 σε διαφημιστικές εταιρείες κυρίως ως εικονογράφος. Παράλληλα συνεργάστηκα με το περιοδικό PLAY BOY ως σκιτσογράφος για ένα χρόνο (1985-86.) Από το 1987 μέχρι σήμερα εργάστηκα σαν ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας και εικονογράφος.
Το 1993 έγινα μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) και του Καλλιτεχνικού Σωματείου Εικονογράφησης Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου ΑΙΣΩΠΟΣ μέσω του οποίου έλαβα μέρος σε εκθέσεις Ελλήνων Eικονογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω κάνει εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων με τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Από το 2011 άρχισα να ασχολούμαι με τη πολιτική γελοιoγραφία και να δημοσιεύω σκίτσα μου στο http://mamalinga.wordpress.com  και στο www.cartoonmovement.com


Sofia Mamalinga lives in Athens and works as a freelancer cartoonist, illustrator and graphic designer in the field of publications and advertising. She studied Fine Arts end Design at the Technological Educational Institute of Athens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου